طرح هاي نماي ساختماني چوب و مدل هاي
نماهاي چوبي داراي گرما و زيبايي طبيعي هستند كه مي توانند به هر ساختماني شخصيت ببخشند. در اينجا چند نمونه از طرح ها و مدل هاي نماي چوبي آورده شده است:
روكش چوبي: در اين سبك از نماي چوبي از تخته هاي چوبي استفاده شده كه به اسكلت ساختمان چسبانده شده و ظاهري گرم و طبيعي ايجاد مي كند. تخته هاي چوبي ممكن است اشكال و اندازه هاي متفاوتي داشته باشند و ممكن است با مواد مختلفي براي محافظت در برابر عوامل جوي استفاده شوند.
زونا: در اين سبك از نماي چوبي از زونا يا شيك هاي چوبي استفاده مي شود كه روي هم قرار گرفته اند و به چارچوب ساختمان متصل مي شوند. زونا ممكن است در اشكال و اندازه هاي مختلف باشد و نماي منحصر به فرد و پويا ايجاد كند.
مشبك: در اين سبك از نماي چوبي از پانل هاي مشبك چوبي استفاده مي شود كه به چهارچوب ساختمان متصل مي شوند و صفحه اي طرح دار ايجاد مي كنند كه به نما عمق و بافت مي بخشد.
نماي چوبي عمودي: در اين سبك از نماي چوبي از تخته هاي چوبي عمودي استفاده شده است كه به اسكلت ساختمان چسبانده شده و ظاهري شيك و مدرن ايجاد مي كند. تخته ها ممكن است داراي عرض و ضخامت هاي مختلف باشند و نماي منحصر به فرد و پويا را ايجاد كنند.
پرده هاي چوبي: در اين سبك از نماي چوبي از صفحه هاي چوبي يا لت هايي استفاده مي شود كه به اسكلت ساختمان متصل مي شوند و يك عنصر سايه بان ايجاد مي كنند كه باعث كاهش گرماي خورشيدي و تابش خيره كننده مي شود. صفحه نمايش ها ممكن است در اشكال و اندازه هاي مختلف باشند و نماي پويا و جالبي را ايجاد كنند.
اينها تنها چند نمونه از سبك ها و طرح هاي مختلف نماهاي چوبي هستند كه در معماري يافت مي شوند. انتخاب طرح به هدف ساختمان، محيط اطراف و ديدگاه معمار بستگي دارد.
طرح هاي نماي ساختماني فلز و مدل هاي
نماهاي فلزي به دليل دوام، تطبيق پذيري و توانايي ايجاد زيبايي شناسي چشمگير در معماري مدرن به طور فزاينده اي محبوب شده اند. در اينجا چند نمونه از طرح ها و مدل هاي نماي فلزي آورده شده است:
فلز سوراخ دار: اين سبك از نماي فلزي با طرحي از سوراخ هايي كه با پانچ يا ليزر بر روي ورق هاي فلزي برش داده مي شوند، مشخص مي شود. سوراخ ها ممكن است شكل ها و اندازه هاي متفاوتي داشته باشند و الگويي پويا و جالب ايجاد كنند كه اجازه مي دهد نور طبيعي وارد ساختمان شود.
فلز راه راه: در اين سبك از نماي فلزي از ورق هاي فلزي كه به صورت موج دار يا آجدار هستند براي ايجاد يك سطح بافت استفاده مي شود. راه راه ها ممكن است شكل ها و اندازه هاي مختلفي داشته باشند و نماي منحصر به فرد و پويا ايجاد كنند.
Expanded Metal: در اين سبك از نماي فلزي از ورقه هاي فلزي استفاده مي شود كه كشيده و منبسط مي شوند تا سطحي مشبك ايجاد كنند. فلز منبسط شده ممكن است داراي اشكال و اندازه هاي مختلف باشد كه الگوي منحصر به فرد و پويا ايجاد مي كند.
پانل هاي فلزي: در اين سبك از نماي فلزي از پنل هاي فلزي استفاده مي شود كه به اسكلت ساختمان متصل مي شوند و ظاهري شيك و مدرن ايجاد مي كنند. پانل ها ممكن است شكل ها و اندازه هاي مختلفي داشته باشند و ممكن است با مواد مختلفي براي افزودن رنگ يا بافت پردازش شوند.
لوورهاي فلزي: در اين سبك نماي فلزي از لوورهاي فلزي يا لت ها براي ايجاد يك عنصر سايه استفاده مي شود كه افزايش گرماي خورشيدي و تابش نور را كاهش مي دهد. لوورها ممكن است اشكال و اندازه هاي متفاوتي داشته باشند و نماي پويا و جالبي ايجاد كنند.
اينها تنها چند نمونه از سبك ها و طرح هاي مختلف نماهاي فلزي هستند كه در معماري يافت مي شوند. انتخاب طرح به هدف ساختمان، محيط اطراف و ديدگاه معمار بستگي دارد.
طرح هاي و مدل هاي
نماهاي شيشه اي به دليل توانايي آنها در ايجاد ظاهري شيك و مدرن و اجازه ورود نور طبيعي به ساختمان، در معماري مدرن به طور فزاينده اي محبوب شده اند. در اينجا چند نمونه از طرح ها و مدل هاي نماي شيشه اي را مشاهده مي كنيد:
كرتين وال: اين سبك از نماي شيشه اي با يك لايه بيروني شيشه اي غير ساختاري مشخص مي شود كه به قاب ساختمان متصل مي شود و يك “پرده” از شيشه ايجاد مي كند. پانل هاي شيشه اي ممكن است اندازه ها و شكل هاي مختلفي داشته باشند و ممكن است با مواد مختلفي براي افزودن رنگ يا بافت پردازش شوند.
دو پوسته: اين سبك از نماي شيشه اي از دو لايه شيشه با فاصله بين آن تشكيل شده است. اين شكاف ممكن است براي تهويه يا ايجاد يك منطقه حائل كه به تنظيم دماي ساختمان كمك مي كند استفاده شود.
Point-Supported: اين سبك از نماي شيشه اي از اتصالات نقطه اي مانند پيچ و مهره يا گيره براي اتصال پانل هاي شيشه اي به چارچوب ساختمان استفاده مي كند. پانل هاي شيشه اي ممكن است در اشكال و اندازه هاي مختلف باشند و نماي پويا و جالبي ايجاد كنند.
شيشه سازي ساختاري: در اين سبك از نماي شيشه اي از چسب سازه اي يا سيليكون براي چسباندن پانل هاي شيشه اي به طور مستقيم به چارچوب ساختمان استفاده مي شود و ظاهري بدون درز و براق ايجاد مي كند. شيشه ممكن است با مواد مختلفي براي افزودن رنگ يا بافت پردازش شود و ممكن است اشكال و اندازه هاي متفاوتي داشته باشد.
سايهبان خورشيدي: اين سبك از نماي شيشهاي از تكنيكهاي سايهاندازي مختلفي مانند لوورها يا صفحهنمايش براي كاهش افزايش گرماي خورشيدي و تابش خيرهكننده استفاده ميكند. عناصر سايه ممكن است از شيشه يا مواد ديگر ساخته شده باشند و ممكن است اشكال و اندازه هاي متفاوتي داشته باشند.
اينها تنها چند نمونه از سبك ها و طرح هاي مختلف نماي شيشه اي هستند كه در معماري يافت مي شوند. انتخاب طرح به هدف ساختمان، محيط اطراف و ديدگاه معمار بستگي دارد
انواع طرح هاي نماي ايراني با بتن
معماري ايراني تاريخچه اي غني دارد و در طول زمان مصالح و سبك هاي مختلفي را در خود جاي داده است. بتن مصالح نسبتاً جديدي در معماري ايراني است، اما از آن براي ايجاد نماهاي زيبا و كاربردي استفاده شده است. در اينجا چند نمونه از طرح هاي نماي ايراني با بتن آورده شده است:
سبك تهراني: اين سبك از نماي بتني با استفاده از خطوط تميز و اشكال ساده مشخص مي شود. بتن ممكن است با مواد مختلفي براي افزودن بافت يا رنگ پردازش شود، اما تمركز بر سادگي و مدرنيته است.
سبك اصفهاني: اين سبك از نماي بتني عناصر طراحي سنتي ايراني مانند الگوهاي هندسي و جزئيات پيچيده را در خود جاي داده است. بتن ممكن است براي ايجاد اين الگوها قالبگيري يا مهر زني شود و ظرافت و زيبايي را به نما اضافه كند.
سبك شيراز: اين سبك از نماي بتني عناصر معماري سنتي ايراني را با طراحي مدرن تركيب مي كند. بتن ممكن است با موادي مانند سنگ مرمر يا گرانيت براي افزودن بافت و جذابيت بصري، در حالي كه ظاهري براق و مدرن را حفظ كند، پردازش شود.
سبك مشهدي: اين سبك از نماي بتني داراي اشكال جسورانه، هندسي و تاكيد بر تقارن و تعادل است. بتن ممكن است با موادي مانند شيشه يا فولاد پردازش شود تا ظاهري آينده نگر ايجاد كند، در حالي كه هنوز عناصر طراحي سنتي ايراني را در خود جاي داده است.
سبك يزد: در اين سبك نماي بتني از مصالح سنتي مانند خشت (خشت گلي) و چوب استفاده مي شود و از بتن براي افزايش استحكام و دوام استفاده مي شود. بتن ممكن است با موادي مانند ماسه يا خاك رس پردازش شود تا بافتي ايجاد شود كه با محيط اطراف تركيب شود.
اينها تنها چند نمونه از سبكها و طرحهاي مختلف نماهاي ايراني هستند كه بتن را در خود جاي دادهاند. معماران ايراني در استفاده از اين ماده نسبتا جديد خلاقيت و نوآوري زيادي از خود نشان داده اند و ساختمان هاي زيبا و كاربردي خلق كرده اند كه هم مدرن و هم ريشه در سنت دارند.
طرح هاي نماي ساختماني بتني و مدل هاي
نماهاي بتني به دليل دوام، تطبيق پذيري و مقرون به صرفه بودن، انتخابي محبوب براي معماري مدرن هستند. در اينجا چند نمونه از نقشه ها و مدل هاي نماي بتني آورده شده است:
Brutalist: اين سبك از نماي بتني با استفاده از بتن خام، اكسپوز، با عناصر تزئيني كم يا بدون عناصر تزئيني مشخص مي شود. تمركز بر روي بافت و شكل خود بتن، با تاكيد بر عملكرد به جاي زيبايي شناسي است.
مدرنيست: اين سبك از نماي بتني داراي خطوط تميز و اشكال ساده، با پرداخت صاف و صيقلي است. بتن ممكن است براي افزودن رنگ يا بافت با مواد ديگري رنگ آميزي يا پردازش شود، اما تمركز بر سادگي و مينيماليسم است.
آينده نگر: اين سبك از نماي بتني اغلب در ساختمان هاي با تكنولوژي بالا، با تمركز بر اشكال جسورانه، هندسي و تاكيد بر نوآوري و فناوري استفاده مي شود. بتن ممكن است با شيشه يا مواد ديگر تركيب شود تا ظاهري آينده نگر ايجاد كند.
مجسمهسازي: اين سبك از نماي بتني داراي بتن است كه به شكلها و الگوهاي پيچيده حجاري يا قالبگيري ميشود و يك اثر هنري در نماي بيروني ساختمان ايجاد ميكند. اين سبك اغلب در موزه ها يا ساير موسسات فرهنگي استفاده مي شود.
بافت: اين سبك از نماي بتني داراي بتن است كه با تكنيك هاي مختلف براي ايجاد بافت و جذابيت بصري درمان مي شود. بتن ممكن است براي ايجاد ظاهر و احساس منحصر به فرد، مهر، حكاكي يا با اسيد درمان شود.
اينها تنها چند نمونه از سبك ها و طرح هاي مختلف نماهاي بتني هستند كه در معماري يافت مي شوند. انتخاب طرح به هدف ساختمان، محيط اطراف و ديدگاه معمار بستگي دارد.